Beperkte oplage voor Lamborghini Sesto Elemento?

Lamborghini Sesto Elemento
Lamborghini is van plan om de Sesto Elemento Concept die in Parijs werd voorgesteld in een kleine oplage te bouwen.

Het zou gaan om een uiterst beperkte reeks van 7 à 10 modellen. De Sesto Elemento debuteerde op het autosalon van Parijs en is eigenlijk een showcase voor de toekomst van Lamborghini. De Sesto Elemento maakt intensief gebruik van koolstofvezel en is met 999 kg uiterst licht. Onder de motorkap huist een 5.2-liter V10 die voor 570 pk en 540 Nm koppel zorgt. Hierdoor sprint de Sesto Elemento van 0 naar 100 km/u in 2,5 seconden, de topsnelheid bedraagt 300 km/u.

De Lamborghini Sesto Elemento maakt net als het grootste deel van de hedendaagse Lamborghini modellen gebruik van vierwielaandrijving. Toch gaat dit amper ten koste van het gewicht. De pk-gewichtsverhouding is met 1,75 kilogram per pk dan ook zeer veelbelovend. Wie interesse heeft in deze gelimiteerde oplage kan alvast zijn geld beginnen samenrapen, Lamborghini zou 2,5 miljoen euro vragen voor dit uniek model. (Via: WCF)

Lamborghini Sesto Elemento Concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "Beperkte oplage voor Lamborghini Sesto Elemento?"

  1. Tim 14-11-2010 om 11:36

    2,5 miljoen euro?
    Dan kom ik toch iets te kort..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...