Rijtest & Video: Volvo S60 D3

Rijtest Volvo S60 D3
De nieuwe Volvo S60 is zoals alle Volvo’s extreem veilig. Volvo beweert evenwel dat de nieuwe S60 ook behoorlijk naughty is, wij gingen op onderzoek!

De nieuwe Volvo S60 werd duidelijk met dezelfde pen getekend als die waar de XC60 mee ontworpen werd. We herkennen dan ook duidelijk de voorkant van de wagen, die dankzij zijn bolle koplampen en een LED-strook tussen beide koplampen onmiskenbaar een moderne Volvo is. In de grille herkennen we een zwarte doos en in de voorruit zitten behoorlijk wat optische detectiesytemen weggewerkt. Allemaal ten behoeve van de veiligheid. Aan de achterkant zien we een licht aflopende daklijn, die uitkomt op een platte koffer. De S in S60 staat voor Sedan, dus de koffer opent zonder de achterruit mee te openen. Hierdoor is grote stukken bagage inladen niet gemakkelijk, maar de stukken passen uiteindelijk wel, aangezien de S60 over een diepe koffer beschikt, die wel wat kleiner is dan die van de concurrentie. De vorm van de S60 compromitteert deels het zicht naar achter. De achterlichten zijn gemonteerd op het koetswerk van de wagen, maar er loopt een dunne lijn door naar de kofferruimte. In het algemeen werd het design van de Volvo S60 goed onthaald, de buitenkleur dan weer iets minder.

Rijtest Volvo S60 D3

Aan de binnenkant vinden we een typisch Zweeds interieur terug. De zwevende middenconsole die Volvo kenmerkt is ook hier terug te vinden. Die middenconsole is duidelijk georiënteerd naar de bestuurder, ze is dan ook lichtjes naar links gedraaid. Wat direct opvalt is de vreemde plaatsing van de ventilatiemonden, die niet symmetrisch staan. Het scherm voor het navigatiesysteem is een stuk moderner dan zijn voorganger geworden. Alles wordt nu weergegeven in hoge resolutie, enkel de werkingssnelheid van het systeem laat wat te wensen over. Volvo is afgestapt van de voor velen omslachtige bediening van het systeem met een hendel achter het stuur. Nu bedien je het centrale scherm via draai- en drukknoppen op de middenconsole. Op gebied van afwerking zit alles snor bij deze Zweed. Ons testmodel werd uitgerust met lederen zetels (€1.300) en houtinleg (€300), apart zeer smaakvolle materialen, maar samen misschien iets minder appetijtelijk. Naar Volvo-traditie zitten de stoelen echt heerlijk, al moet er wel gezegd worden dat de stoelen van de Volvo S80 toch net iets beter zitten. Verschil moet er zijn…

Rijtest Volvo S60 D3

De huidige instapmotor van het S60-gamma is een 150 pk sterke T3 benzinemotor die je voor de prijs van €29.400 op je oprit kan parkeren. Voor 100 euro extra koop je de D3 vijfcilinder dieselmotor die 163 pk levert en in ons testmodel terug te vinden was. Deze 2.0 liter grote D3-motor beschikt over 400 Nm vanaf 1.400 toeren. Hierdoor is dit blok misschien wel het meest laagtoerige blok dat we ooit al gereden hebben. En dat is positief, want deze diesel stuwt de S60 bij lage toeren echt hard vooruit, hij beschikt dan namelijk over bijzonder veel kracht. Het vermogen van de S60 piekt bij ongeveer 3.000 toeren en vanaf dan kan je misschien beter naar de volgende versnelling schakelen, want veel leuks valt er niet meer te rapen voorbij dat toerental. Door de laagtoerigheid van het blok is de Volvo S60 redelijk zuinig. Het normverbruik van 5,3 liter diesel per 100 km lijkt ons haalbaar, al moesten wij onze testperiode besluiten met een verbruik van 6,4 liter per 100 km. De vijfcilinder zorgt overigens nog voor een mooie roffel in plaats van een flets dieselgeluid. We like! Deze zomer volgt er wellicht nog een DRIVe-motorisatie die voor minder CO2-uitstoot en een geringer verbruik garant zal staan. De topmotorisatie is de T6 benzinemotor die een vermogen van 304 pk levert.

Rijtest Volvo S60 D3

De S60 was voor Volvo vooral een grote evenwichtsoefening. De autofabrikant heeft intussen al een hoge reputatie inzake veiligheid, maar het wil ook de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld de BMW 3-Reeks. Om dit te bekomen, moet je natuurlijk ook voor behoorlijk wat rijplezier zorgen. En daar scoorde Volvo vroeger niet altijd even goed in. De nieuwe Volvo S60 kan dankzij zijn sportieve ophanging best wel om met bochtige wegen en dat op een vlotte en scherpe manier. Optioneel kan de wagen uitgerust worden met een adaptief chassis, dat kan ingesteld worden op comfort of op sportiviteit. Over het algemeen is de Volvo S60 dus wel redelijk naughty, maar Volvo zou Volvo niet zijn mocht het de bestuurder niet tegen zichzelf beschermen. De S60 beschikt over de meest uiteenlopende veiligheidssystemen die de wagen netjes op de baan moeten houden. Elektronische systemen zoals ESP, Advanced Stability Control en Corner Traction Control laten de S60 niet van de baan afglijden. Verder kan de wagen uitgerust worden met het BLIS-systeem (Blind Sport Information System) en City Safety, dat in de stad kop/staart-aanrijdingen vermijdt. Nieuw is het CWAB (Collision Warning with Auto Brake) en Pedestrian Detection systeem dat bij een mogelijke aanrijding met een voorligger of voetganger zelf zal remmen. De wagen zou tot stilstand moeten komen bij snelheden lager dan 30 km/u. Rijd je sneller, dan zal de wagen toch remmen, maar nog steeds een zekere impact veroorzaken op het aangereden object. Voor het Advanced Safety Pack dat alle veiligheidsopties hierboven omvat en daar nog eens Driver Alert, Lane Departure Warning en Adaptive Cruise Control aan toevoegt, betaal je €2.000. Een prikje voor het comfort en de veiligheid die je ervoor terugkrijgt. Soms zijn de veiligheidssystemen behoorlijk storend en stiefmoederlijk, maar indien gewenst kunnen ze eenvoudig uitgeschakeld worden.

Rijtest Volvo S60 D3

De Volvo S60 kost standaard €29.400 en daar krijg je een benzinemotor met 150 pk voor. Voor amper €100 meer krijg je een dieselversie met 163 pk. In vergelijking met zijn directe concurrenten, de BMW 3-Reeks (€33.450), de Mercedes C-Klasse (€35.937) en de Lexus IS (€30.900) is de Volvo S60 de goedkoopste. Op gebied van opties is Lexus iets goedkoper, maar de BMW 3-Reeks en de Mercedes C-Klasse kosten uiteraard wat meer als je ze even goed als de Volvo S60 wil uitrusten. Opties die zeker niet misstaan op de Volvo S60 zijn het eerder vermelde Advanced Safety Pack (€2.000), lederen zetels (€1.300), houtinleg (€300) en het navigatiesysteem (€1.300). Een leuk extraatje is de Front View Camera die voor €600 de deur uitgaat en je een mooi beeld geeft van wat er links en rechts van de wagen gebeurt als je uit een smalle straat komt. Handig! Alles samengeteld maakt dat je een goed uitgeruste Volvo S60 hebt voor zo’n €35.000, wat ons een redelijk faire prijs lijkt.

Rijtest Volvo S60 D3

Conclusie

De Volvo S60 was vooral een evenwichtsoefening voor Volvo, die bijzonder goed geslaagd is. De S60 weet een optimum te vinden tussen veiligheid en rijplezier. Ten opzichte van zijn concurrenten is hij aardig geprijsd en een Volvo S60 goed uitrusten is niet per se duur. De nieuwe 2.0 liter grote vijfcilinder dieselmotor is een prachtig blok dat vooral in lage toeren goed presteert en daardoor ook zuinig is. De arbeiders in Gent mogen terecht trots zijn op hun nieuw model.

Rijtest Volvo S60 D3

Overzicht

+ D3-dieselmotor
+ Afwerking
+ Prijs
+ Veiligheid
+ Toch wel redelijk naughty

– Zicht naar achter
– Kleine koffer

Rijtest Volvo S60 D3

Tekst: Jeroen Maes
Foto’s: Jeroen Maes & Pieter-Jan Scheir

Deel dit bericht:

1 reactie op "Rijtest & Video: Volvo S60 D3"

  1. Tim 14-11-2010 om 9:07

    Vind deze wagen echt geslaagd ! 
    Ook op de achterbank was het fijn vertoeven.
    De looks zijn in orde, de motor is top, en de wegligging comfortabel!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...