Globale terugroepactie bij Nissan

Nissan Frontier
Na de terugroepacties een tijdje terug bij Toyota en andere merken, heeft nu ook Nissan een globale terugroepactie aangekondigd. Het zou gaan om meer dan 600.000 auto’s.

Zero defect productie is een streefdoel voor elke autofabrikant. In dat doel slagen is echter iets anders. Na Toyota, grondlegger van de lean productie, wordt ook Nissan geconfronteerd met een aantal gebreken aan enkele van hun wagens. De terugroepactie betreft onder meer deze modellen: de Nissan Frontier pick-up truck (303.000 stuks) en de Nissan XTerra SUV (283.000 stuks). Bij beide wagens kan een fout aan de stuurkolom ervoor zorgen dat de stuuras afbreekt. Niet zo aangenaam als je net een bocht aansnijdt.

Daarbovenop roept Nissan ook 18.500 Sentra modellen terug. Deze wagens hebben te kampen met een probleem aan de accu. Starten kan een probleem worden en de motor kan ongewenst uitvallen bij lage snelheid. Nissan laat weten dat tot op heden geen slachtoffers gevallen zijn tengevolge van een dezer gebreken. Bovendien hoeven we ons in België geen grote zorgen te maken : 85% van de wagens die worden teruggeroepen, werden verkocht in de Verenigde Staten.

Eind vorige maand was Nissan reeds verplicht meer dan 2.000.000 wagens terug te roepen omwille van een defect startrelais. De modellen die in onze contreien vooral last hebben van dat euvel zijn de Micra en de Cube. Laat ons hopen dat het even gedaan is met de terugroepacties. Bij welk merk kan je tegenwoordig nog 100% gerust achter het stuur kruipen? (Via: LeftLane)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...