‘Nieuwe’ Porsche met middenmotor op komst

Porsche Cayman CS Club Sport
In een recent persbericht heeft Porsche een nieuw model aangekondigd met middenmotor. Een volledig nieuw model of een zoveelste variant van een bestaand?

Details over deze nieuwe Porsche zijn momenteel nog zeer schaars. Op woensdag 17 november zou alles echter duidelijk moeten worden. Porsche zal het model namelijk komende woensdag voorstellen op de autobeurs in Los Angeles. Porsche zelf beschrijft het model als een mid-engine sports car. We mogen dus iets verwachten in de vorm van een Boxster of Cayman. Aangezien Porsche onlangs reeds de Boxster Spyder lanceerde, zou de nieuwe creatie eerder een variant kunnen worden van de Cayman. De geruchtenmolen brengt alvast de naam Cayman Club Sport voort.

Als het inderdaad zou gaan om deze Cayman Club Sport, kunnen we een lichtgewicht versie verwachten van de bestaande Cayman. Zoals we eerder reeds rapporteerden, zouden er enkele upgrades komen zoals aluminium deuren, lichtgewicht velgen, een duck-tail spoiler en meer. Net achter de zetels zou een 3.4-liter zescilinder boxermotor komen te liggen. Het vermogen zou uitkomen op 333pk, 9pk meer dan de Cayman S. Gecombineerd met de afslankingskuur (waarmee 90kg verloren zou gaan), wordt deze wagen een ideaal circuitbeest.

Het op de markt brengen van steeds nieuwe varianten zijn we reeds gewoon van Porsche, met hun eindeloze 911-gamma. Nu lijken ze deze tactiek ook door te trekken naar hun andere modellen. Al zullen er op 17 november dus geen spannende verrassingen komen, toch kijken we uit naar de volledige details van deze nieuwe creatie. (Via: LeftLane, WorldCarFans)

Porsche Boxster Spyder

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...