Red Bull X1 Prototype wordt ‘tastbaar’

Red Bull X1 Prototype
Enkele weken geleden publiceerden Polyphony Digital & Red Bull hun gedeelde creatie: de Red Bull X1. Toen enkel in de virtuele wereld, nu ook tastbaar.

Het X1 Prototype is een antwoord op de vraag: “Welke racewagen bekom je moesten er geen regels zijn?” Met de Gran Turismo games wordt de kloof tussen fantasie en realiteit steeds kleiner. Geen enkele simulatiegame brengt je dichter bij het circuit vanuit je woonkamer dan Polyphony Digital’s laatste creatie: Gran Turismo 5. De steeds uitgestelde game, waarvan we onlangs een preview hadden, komt dit jaar (hopelijk) nog naar de Playstation 3. Sommigen zeggen eind november, anderen midden december. Al wat wij weten: nog niets is officieel.

Af en toe proberen de jongens van Polyphony Digital de kloof naar de realiteit te overbruggen. Een eerder bewijs daarvan is de GT by Citroën. Deze realisatie viel zeer in de smaak en heeft ondertussen al meerdere kilometers op een echt wegdek afgelegd. De wagen ging normaal in productie gaan, aangedreven door een V8 benzinemotor. Nu staat dat echter niet meer vast en blijft het enorm stil rond de kwestie.

De Red Bull X1 op zijn beurt, zal hoogstwaarschijnlijk nooit voor je ogen voorbij scheuren. De auto wordt (in de virtuele wereld) aangedreven door een twin-turbo V6 met directe injectie. Deze motor levert de X1 een immens vermogen van 1.483 pk. Verder bezit de X1 ook over een ventilator die de wagen aan de grond zuigt, ook bij lage snelheden. Laterale G-krachten van 8,25G worden mogelijk, grenzend aan wat het menselijke lichaam aankan.

Toch wordt de X1 in zekere zin tastbaar. Voor het lanceringsevent van Gran Turismo 5 zal een model op schaal gebouwd worden. Dit event zou plaatsvinden op 24-25 november in Madrid. Helaas is dat net zoals alle andere data die GT5 met zich meebrengt, ook slechts een gerucht. Toch hopen we dat Gran Turismo 5 onder jullie en ook onze kerstboom zal komen te liggen. (Via : Autoblog, Gran Turismo)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Red Bull X1 Prototype wordt ‘tastbaar’"

  1. PJS 11-11-2010 om 14:49

    Echt waanzinnig en sterk dat Vettel ermee overweg kan!

  2. Mrnix 11-11-2010 om 22:49

    Wtf? 1400pk uit ne 6cilinder? 😛 insane! 😀

  3. Buyck 12-11-2010 om 9:40

    Dit werkelijk compleet geschift! Echt hier ga ik van trillen, neem dat in productie of Meneer Ecclestone tijd om de F1 op een hoger niveau te tillen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...