Lamborghini plant opvolger LM002

Lamborghini LM Preview
Volgens een recent bericht is Lamborghini van plan een opvolger voor de LM002 te bouwen. In tegenstelling tot de LM002-mislukking, zou dit model voorzien worden van een supercar styling.

Voorlopig heeft het model nog geen naam, maar de wagen zou gebaseerd worden op de Audi Q5 en Porsche Cajun. Niet enkel het design zou beter worden dan de opzichtelijke LM002, ook onder de motorkap zou alles in de goede richting evolueren. Terwijl de originele LM002 zich voortbeweegt met behulp van een enorme V12, zou de LM00x (voorlopige naam) aangedreven worden door een twin-turbo 4-liter V8 uit de Audi S7 Sportback. Sommige bronnen gaan ervan uit dat deze motor een vermogen van 550pk zou leveren. Dit moet de vervanger van het Lambo-monster van 0-100km/u lanceren in minder dan 4 seconden. Niets hiervan is echter officieel.

Om al deze kracht in bedwang te houden, zullen enkele aanpassingen noodzakelijk zijn aan het platform dat hij zoals eerder gezegd zou lenen van de Q5/Cajun. Men verwacht een unieke vering, high performance remmen en een exclusieve schokdemping. Er gaan geruchten de ronde over een lancering in 2012, dus we verwachten hier de komende maanden meer over te weten te komen. (Schets dateert van 2006) (Via : WorldCarFans)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...