Geen viercilinder voor BMW 7-reeks

BMW 7-Reeks M Sport pakket
In tegenstelling tot Mercedes is BMW niet van plan een viercilinder neer te planten in zijn vlaggenschip.

Mercedes-Benz staat op het punt een viercilinder versie van zijn S-klasse op de markt te brengen. BMW moet daar echter niet van weten. Zij vinden het geen noodzaak de downsize-trend te volgen voor hun 7-reeks. Dit wil echter niet zeggen dat BMW bij de pakken blijft zitten. BMW zet volop in op de lancering van een hybride versie van hun vlaggenschip.

Ondanks de keuze voor een viercilinder, zal de S250 CDI zeker niet benepen aanvoelen. De 2.2-liter viercilinder dieselmotor levert namelijk 204 pk en 500 Nm koppel. Hierdoor is een sprint van 0 naar 100 km/u mogelijk in 8,2 seconden en haalt hij een topsnelheid van 240 km/u. Het verbruik blijft echter binnen de perken, gemiddeld verbruikt de S250 CDI 5 liter/100 km.

BMW ziet het eerder groots. De 7-reeks hybride beschikt namelijk over een V8-benzinemotor. Ondanks de combinatie met slechts één elektromotor, levert deze aandrijflijn een totaal vermogen van 465pk en 700Nm koppel. Hiermee sprint de 7-reeks van 0 naar 100 in amper 4,9 seconden. Met deze cijfers kan je al eens uitpakken aan de toog. (Via: LeftLane)

S 250 CDI

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...