Is dit de nieuwe Alfa Romeo Giulia?

Alfa Romeo Giulia Spy
Het zou kunnen dat de bovenstaande foto de eerste foto is van de Alfa Romeo Giulia, de opvolger van de Alfa Romeo 159.

De opvolger staat gepland voor volgend jaar, de eerste testmodellen rijden inmiddels al rondjes rond Balocco, het testcicruit van Fiat. Als we deze eerste foto mogen geloven, die genomen zou zijn op een interne presentatie, dan zou de Giulia radicaal breken met het huidige design van Alfa Romeo en een stuk scherper worden.

De Giulia zal het Compact platform gebruiken, een moduleerbaar platform dat ook in de Giulietta gebruikt werd. Bij de Giulia zou het platform Compact Wide gedoopt worden. De wielbasis zou een stuk langer zijn dan die van de Giulietta, de Giulia moet namelijk wat meer ruimte bieden aan de passagiers achteraan.

Net zoals dat bij de Alfa Romeo 159 het geval was, zal ook de Giulia er komen als een Berlina en als een Sportwagon. De voorstelling zou gepland staan voor het autosalon van Frankfurt in 2011. Dat vindt in september/oktober plaats, dus Alfisti zullen nog een klein jaar moeten wachten op de nieuwste telg van de Alfa-familie. (via JJ)

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo 159

Alfa Romeo Giulia Spy

Deel dit bericht:

2 reacties op "Is dit de nieuwe Alfa Romeo Giulia?"

  1. PJS 09-11-2010 om 9:08

    Enig voorbehoud rond de lanceringsdatum van dit model, volgens andere bronnen zou de Giulia pas in 2012 op het autosalon van Genève voorgesteld worden.

  2. Tim 09-11-2010 om 10:44

    Die neus ziet er vrij bad-ass uit!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...