Trajectcontrole gaat van start in Belgie

Trajectcontrole
Het proefproject met trajectcontrole in Gentbrugge gaat vanaf zes tot acht weken effectief gebruikt worden om hardrijders te beboeten.

Hilde Crevits (CD&V) liet in “De zevende dag” weten dat het proefproject op de viaduct van Gentbrugge (E17) in de rijrichting van Kortrijk klaar is om vanaf nu effectief voertuigen te gaan verbaliseren. Het gaat om een trajectcontrole over 1,9 kilometer waar de maximale snelheid 90 km/u bedraagt. 10 camera’s meten de tijd die je erover doet om die 1,9 kilometer af te leggen. Wie over het hele traject te snel rijdt, kan binnenkort dus een boete in de bus verwachten.

De federale wet die nodig was om het systeem te gebruiken is vorige week getekend, het is ook al gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Nu is het nog afwachten tot federaal minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zijn goedkeuring geeft, afhankelijk daarvan zal er over zes tot acht weken effectief bekeurd kunnen worden met behulp van de trajectcontrole in Gentbrugge. Het proefproject is niet goedkoop, de installatie van de trajectcontrole kost 663.000 euro, de aansluiting van het systeem zo’n 140.000 euro. Het proefproject werd volledig uitgewerkt en gefinancierd door de Vlaamse overheid. (Via: deredactie)

Proefproject Gentbrugge trajectcontrole

Deel dit bericht:

4 reacties op "Trajectcontrole gaat van start in België"

 1. Tim 08-11-2010 om 15:05

  Die 663.000 + 140.000 euro zouden best wel ergens anders gebruikt kunnen worden. 
  Gebruiken om de kwaliteit van het wegdek op te krikken misschien?
   

 2. chuwie 08-11-2010 om 16:02

  de pot op met dat systeem.
  geld mag in begrotings tekort gepompt worden!
  als quickie dit goedkeurd, hoort hij niet thuis bij de liberalen, maar mag hij bij de sossen gaan aansluiten.

 3. PJS 08-11-2010 om 17:58

  @Tim; We kunnen ons inderdaad de vraag stellen waarom de overheid het viaduct van Gentbrugge niet gewoon deftig repareert. Momenteel geldt de snelheidslimiet er enkel omdat de naden van de brug erg veel lawaai maken wanneer er een auto over rijdt.. Maar goed, op deze manier gaat het meer geld opbrengen zeker?

 4. DEW 08-11-2010 om 18:20

  Alé vooruit, wanneer gaan ze ons eens gerust laten. In feite is het toch weeral de werkende mens die er voor gaat opdraaien. Het gross van de werkende mensen wat doen die? Ja inderdaad naar hun werk gaan. De luizak en de profiteurs die thuis zitten, lopen veel minder risico. Zouden ze niet beter daar iets aan doen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...