Preview: Mazda RX-9

Mazda RX-9 Preview
Mazda is bezig aan de ontwikkeling van een opvolger van de RX-7 en de RX-8. Hij zou op het chassis van de MX-5 staan, maar nog interessanter is de motor.

Bij de Mazda RX-8 was er een wankelmotor in terug te vinden. Die leverde 232 pk, maar Mazda is naar verluidt zinnens zichzelf te overtreffen. De nieuwe motor – ook een wankelmotor – zou iets groter worden en beschikken over ongeveer 300 pk! Wankelmotoren zijn compacter dan traditionele motoren, maar zijn wel een stuk vervuilender. Mazda is druk bezig aan dit euvel enigszins te beperken.

Op gebied van design zal de Mazda RX-9 eruit zien als de Mazda RX-8, maar hij zal wel zijn vier deuren achter zich laten, die achterdeuren waren dan ook niet bepaald de grootste exemplaren op de markt en bleken soms nogal onhandig. Andere geruchten vertellen dat de RX-9 eerder een opvolger van de RX-7 zal dan van de RX-8. De designer van de RX-9 zullen ongetwijfeld naar de Shinari Conceptcar kijken tijdens de ontwikkeling. Dit model moet namelijk hun nieuwe designrichting uitstippelen. De afbeeldingen in dit artikel zijn afbeeldingen van de Mazda Kabura Concept. (via AB)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...