Nieuwe modellen moeten Fiat helpen

Fiat Sergio Marchionne
Fiat CEO Sergio Marchionne heeft bevestigd dat het merk nieuwe modellen zal lanceren in 2011 om de verkoopdoelstellingen te halen.

Fiat doet het dit jaar niet zo goed in eigen land, de verkoop van het merk is in oktober met 40% gedaald tot 38.000 verkochte exemplaren. Dit terwijl de gehele automarkt in Italië met 29% is gedaald. Volgens Marchionne zullen de nieuwe modellen die volgend jaar op de markt worden gebracht helpen om de verkoop terug op te krikken. Volgend jaar worden de Fiat Panda en Lancia Ypsilon vernieuwd en zal er ook een Europese versie van de Chrysler 300C op de markt worden gebracht onder de Lancia badge.

Marchionne is op dit moment ook druk bezig met zijn “Fabbrica Italia” plan, waarbij hij belooft tot 2014 20 miljard euro te investeren in de Italiaanse fabrieken in ruil voor toegiften van de vakbonden in verband met de werkregulering. Als laatste gaat het ook goed met Chrysler, waar Fiat momenteel een belang heeft van 20%. Volgens de geruchten zal Marchionne de verkoopdoelstellingen van het merk op 8 november moeten verhogen. (Via: AutoNews)

Fiat 500 TwinAir by Diesel

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...