BMW Vision Efficient Dynamics gaat in productie

BMW Vision EfficientDynamics Concept
BMW heeft de productie van de BMW Vision EfficientDynamics bevestigd. Deze milieuvriendelijke supercar aast op het succes van de Porsche 918 Spyder.

BMW’s milieuvriendelijke supercar werd een tijdje geleden voorgesteld. Hij beschikt over 356 pk en 800 Nm, maar zou toch voldoende hebben aan 3,76 liter diesel per 100 km en een CO2-uitstoot kunnen optekenen van amper 99 gram CO2 per km. De naald van de snelheidsmeter kan na 4,8 seconden 100 km/u aanduiden en de topsnelheid bedraagt 250 km/u.

BMW kan deze mooie cijfers, zowel op gebied van prestaties als op gebied van zuinigheid, voorleggen dankzij de plug-in-hybride technologie. De BMW Vision EfficientDynamics beschikt namelijk over een 1.5 liter grote driecilinder turbodieselmotor die 163 pk levert. Verder beschikt de wagen over twee elektromotoren, één per as. Die op de vooras levert 80 pk en 219 Nm koppel. De motor op de achteras levert 33 pk (51 pk piekvermogen) en 290 Nm. Alles samen komen we op 356 pk en 800 (!) Nm uit.

Of BMW deze prestaties zal behouden in het productiemodel, is nog niet duidelijk. Wil het concurreren met de Porsche 918, zal het wellicht nog wat meer gewicht in de schaal moeten leggen. Deze Vision EfficientDynamics heeft hoe dan ook alles in huis om een supercar te worden: de prestaties, de looks en de prijs. Dit model zou pas voor zo’n $200.000 over de toonbank gaan, ongeveer € 140.000. Dit model volledig opladen kan in 2u 30min aan een gewoon stopcontact. (via AB)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...