Volkswagen wil ook R-versie van Jetta bouwen

Nieuwe Volkswagen Jetta
Volkswagen is van plan om een R-versie van de nieuwe Jetta te bouwen, de Jetta R zou over een V6 beschikken.

Tijdens de Europese lancering van de zesde generatie Jetta in München, heeft Volkswagen een versie van de Jetta getoond met een 3.6-liter V6 benzine onder de motorkap. Het specifieke vermogen werd niet vrijgegeven, de motor zou wel gekoppeld zijn aan een zestraps DSG automaat en over 4Motion vierwielaandrijving beschikken.

Volkswagens R&D chef, Ulrich Hackenberg, heeft aan Autocar verteld dat de komst van de Jetta R momenteel geëvalueerd wordt en dat de kans dat het model het productiestadium haalt erg groot is wanneer er vraag zou zijn naar het model. Het merk wil met de Jetta R vooral op de Verenigde Staten mikken, daar zijn V6 sedans namelijk erg populair. De Jetta R zou samen met de Golf R en Scirocco R in het sportieve R-gamma van Volkswagen komen, het merk werkt daarnaast ook aan een Polo R. (Via: AutoCar)

nieuwe Volkswagen Jetta

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...