Europese nummerplaat vanaf 16 november

Vanaf 16 november start België als laatste EU-lid met de verdeling van de nieuwe Europese nummerplaat.

De nieuwe Europese nummerplaat telt vooraan een cijfer en een streepje meer, in totaal verandert het aantal tekens dus van zes naar zeven. De dienst Inschrijving van Voertuigen (DIV) lanceert met de Europese nummerplaat meteen ook een nieuwe manier van uitreiken. De platen zullen voortaan enkel met de post worden bezorgd.

Een nieuwe nummerplaat zal 20 euro kosten, wie een gepersonaliseerde nummerplaat wil moet 1.000 euro neertellen. De huidige platen worden niet vervangen, maar zodra je een nieuwe auto in het verkeer brengt (nieuwe of tweedehands) krijg je de Europese nummerplaat toegestuurd. De volledige uitleg over de Europese nummerplaten in België vind je hier. (.pdf)

EU nummerplaat BE

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...