Renault Twingo Gordini: Gordini zonder RS…

Renault Twingo Gordini
Renault heeft opgemerkt dat de Gordini-modellen best wel aanslaan. Om ze bereikbaarder te maken, komt de Twingo zonder RS-uitvoering nu ook in het gamma.

De Renault Twingo Gordini positioneert zich net onder de Renault Twingo RS. Hij zal dus de Renault Twingo GT vervangen. Hij beschikt over 100 pk en kost zo’n €14.800. Aan de buitenkant valt dit kleine wagentje direct op door zijn blauwe uiterlijk met contrasterende witte striping. Verder zien we ook nog een spoiler, mistlampen… die de Twingo onmiskenbaar een Gordini maken.

Aan de binnenkant onderscheidt de Renault Twingo Gordini zich van een Renualt Twingo door zijn aluminium pedalen, de speciale kleurstelling binnenin en de blauwe toerenteller. Ook cruise control en Bluetooth behoren tot de uitrusting van de Renault Twingo Gordini.

De Renault Twingo Gordini is beschikbaar met twee motoren. De eerste is een 100 pk sterke benzinemotor en kost je €14.800, zoals hierboven vermeld. De tweede motor is een dieselmotor die de wagen voorziet van 85 paarden. Dit model kost je €16.550, maar voor Fransen gaat daar nog eens €500 van af, omdat het een milieuvriendelijk model is. Contradictorisch, niet? Het lijkt erop dat Gordini niet specifiek voor sportiviteit staat, maar eerder voor een hoopje accessoires.

Lees hier onze rijtest met de Renault Twingo RS.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Renault Twingo Gordini: Gordini zonder RS…"

  1. Chuwie 14-04-2011 om 12:05

    Haha, Grappige auto :p
    lichtgewicht, 100pk, tzal geen trage zijn, leuke combinatie
    jammer dat de twingo lelijker is geworden

Reageer

Reactie aan het plaatsen...