BMW X6 100.000 keer verkocht

BMW X6
BMW heeft een mijlpaal bereikt met de X6, het model werd wereldwijd 100.000 keer verkocht.

De BMW X6 werd in 2008 gelanceerd en werd toen verdeeld onthaald door zijn atypische styling. De X6 was namelijk de eerste SUV die een Coupé-lijn kreeg. Puristen waren dan ook niet te vinden voor het nieuwe model van BMW, terwijl anderen de X6 dan weer helemaal geweldig vonden. Het hoeft niet te verbazen dat de X6 vooral populair werd in de Verenigde Staten, het Midden Oosten en Rusland.

De introductie van een M-versie van de X6 was eveneens controversieel, samen met de X5 was dit de eerste keer dat de M-divisie een SUV tot performance voertuig omtoverde. Tegelijk werkt BMW ook aan een “groene” versie, BMW lanceerde namelijk de X6 ActiveHybrid met 458 pk en 780 Nm koppel die vooral populair werd in het Westen van de Verenigde staten. De X6 ActiveHybrid sprint van 0 naar 100 km/u in 5,6 seconden, neem die milieuvriendelijkheid dus maar met een korreltje zout. (Via: BMWBlog)

BMW X6

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...