Auto van het jaar: genomineerden bekend + Poll

Auto van het jaar 2011
Elk jaar wordt de Auto van het Jaar verkozen door een select groepje autokenners. Zij hebben de zeven wagens bekend gemaakt die strijden om de titel Auto van het Jaar. Hieronder houden wij alvast onze eigen verkiezing, dus laat gerust je stem gelden!

Alfa Romeo Giulietta


De Alfa Romeo Giulietta vervangt de Alfa Romeo 147 en doet dat in stijl! Zijn nieuwe look, waarmee Alfa Romeo de kaart van de passie trekt, werd over het algemeen zeer goed onthaald. Ook in onze rijtest konden we niet anders dan vol lof zijn over de Alfa Romeo Giulietta.

Citroën DS3/C3


Citroën heeft de Citroën C3 nieuw leven ingeblazen. Nu is hij voorzien van behoorlijk wat nieuwe features, zoals een panoramische voorruit en een parfumverspreider. De komst van de nieuwe C3 luidde ook de komst van de DS3 in, de luxe-variant van de Citroën C3. Beide modellen wisten te verrassen door hun originaliteit.

Dacia Duster


Dacia is een budgetmerk en kwam onlangs met de Dacia Duster op de markt. De wagen is ruim, robuust en vooral betaalbaar. De Duster belooft een zeer goede prijs/kwaliteit-verhouding en scoort op gebied van veelzijdigheid. Of dit voldoende is om hem wagen van het jaar te maken, is een andere kwestie.

Ford C-Max/Grand C-Max


De Ford C-Max is een compacte MPV en dient vooral om de kinderen heen en weer te voeren. De wagen is ruim binnenin en relatief betaalbaar. Vooral zijn design, zijn zuinige motoren en aangename prestaties maken deze wagen één van de zeven kanshebbers.

Nissan Leaf


De Nissan Leaf is een elektrische wagen. Hierdoor past hij volledig in de huidige trend die milieuvriendelijkheid bij wagens vooropstelt. Daar waar de Prius een pionier was voor de hybride wagens, zou de Leaf dit moeten worden voor elektrische modellen en daarom verdient hij misschien de begeerde titel.

Opel Meriva


De Opel Meriva is een gezinswagen die behoorlijk extravagant uit de hoek komt. Hij beschikt over de zogeheten zelfmoorddeuren achteraan, die omgekeerd openzwaaien. Bagage en kinderen inladen zou op die manier gemakkelijker moeten gaan. Aan de binnenkant is ongeveer elk interieurelement flexibel, wat deze wagen redelijk uniek maakt.

Volvo S60/V60


Volvo zet met de nieuwe S60 en V60 een nieuwe benchmark op gebied van veiligheid. En die veiligheid is best aangenaam verpakt. Hij beschikt onder meer over innovatieve systemen waaronder een systeem dat voetgangers detecteert en vervolgens zelf in staat is te remmen.

Welke auto is voor jou de Auto van het Jaar 2011?

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

3 reacties op "Auto van het jaar: genomineerden bekend + Poll"

  1. nicolas 03-11-2010 om 11:39

    unk? Dacia Duster genomineerd als auto van het jaar? Wat is dat voor jury?

  2. MRM 03-11-2010 om 12:35

    De Duster is zeker geen slechte wagen in vergelijking met hetgeen je ervoor betaalt!

  3. PJ 06-11-2010 om 3:28

    DS3 is de beste wagen, hij rijd plezieriger dan een MINI, dat zegt genoeg…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...