Audi RS3 komt eraan!

Audi RS3
Audi is druk bezig met het testen van de Audi RS3, zo bewijzen de laatste spyshots. 345 pk en 450 Nm klinkt alvast niet slecht!

Onder de motorkap van de Audi RS3 zou normaal de vijfcilindermotor uit de Audi TT komen te liggen. Die zou daar zorgen voor zo’n 345 pk en 450 Nm, waarmee hij concurrenten als de Ford Focus RS en de Renault Mégane RS zonder veel moeite achter zich zou moeten laten. De topsnelheid zal wellicht 250 km/u bedragen en veranderen van versnelling zal gebeuren via een standaard aanwezige S-Tronic bak.

Uiteraard zal dit model over Audi’s Quattro-aandrijving beschikken, maar om de kracht toch op een gebalanceerde manier over te brengen, zal het mogelijk zijn 85% van het totale vermogen op de achterwielen terecht te laten komen. Aan de buitenkant vinden we enkele optische wijzigingen terug die de wagen sportiever moeten maken en ook voor betere aerodynamische eigenschappen moeten zorgen.

De grootste concurrent van de RS3 zal wellicht de BMW 1-Reeks M Coupé worden. Niet toevallig worden beide modellen gelanceerd op het autosalon van Genève en naar verluid zou Audi overigens evenveel exemplaren willen maken van de Audi RS3 als het aantal exemplaren dat BMW van haar 1-Reeks M Coupé zal maken. Benieuwd welk model het best onthaald wordt! (via AE)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Audi RS3 komt eraan!"

  1. TDB 02-11-2010 om 20:43

    BEESTIG! maar zal waarschijnlijk enorm duur worden…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...