Volkswagen Golf Cabrio komt in het voorjaar

Volkswagen Golf 6 Cabrio
Volkswagen is druk bezig met de nieuwe Volkswagen Golf Cabrio klaar te stomen. Tegen de lente van volgend jaar zou hij klaar moeten zijn.

Martin Winterkorn liet dit nieuws vallen toen hij een bezoek bracht aan de voormalige Karmann-fabriek in Osnabrück. Daar liet hij weten dat de productie van de Volkswagen Golf VI Cabrio in het voorjaar van 2011 zal beginnen, vlak na de onthulling op het autosalon van Genève. In de Karmann-fabriek werden alle Golf Cabrios en Kevers gebouwd.

Over de Volkswagen Golf VI Cabrio is nog niet veel geweten, maar gezien de beperkte originaliteit bij de VAG-groep, kunnen we ons al aan enkele voorspellingen wagen. Zo zal de wagen waarschijnlijk de familie-neus krijgen en geldt hetzelfde voor de achterkant. Aan de binnenkant vinden we het interieur van de Volkswagen Golf terug, dat waarschijnlijk hier en daar opgeleukt is met een extra knopje.

De stoffen kap die de Golf Cabrio al altijd gedragen heeft, zou ook op het nieuwe model terug te vinden zijn. Onderhuids vinden we wellicht de motorisaties van de huidige VW Golf terug, al zou het kunnen dat de instapmotor iets groter wordt. Ongetwijfeld vinden we ook een DSG-bak terug in de optielijst. (via AW)

Volkswagen Golf Cabrio 6 VI

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen Golf Cabrio komt in het voorjaar"

  1. Golf Cabrio 29-03-2011 om 12:34

    Wat een topper!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...