Nieuwe Mercedes SLK wordt volop ontwikkeld

Mercedes SLK 2011
Mercedes is druk bezig met het lanceren van de nieuwe Mercedes SLK. Dat is te merken aan de persfoto’s die we opgestuurd kregen.

UPDATE: De nieuwe Mercedes SLK is officieel voorgesteld!

Uit de bijhorende persteksten kunnen we concluderen dat het zonnedak van de nieuwe Mercedes SLK een innovatief hoogstandje wordt. Mercedes beweert zelfs dat het dak magisch is, door het de naam MAGIC SKY CONTROL toe te kennen. Het dak kan enerzijds transparant zijn, maar met een druk op de knop wordt het dak plotseling verduisterd. Op die manier wordt de wagen binnenin geen broeikas wanneer hij in zonlicht geparkeerd staat.

Uiteraard is zoiets bij Mercedes niet gratis, de optie zou wel voor iets minder dan €2000 over de toonbank gaan. Op gebied van looks kunnen we verwachten dat deze roadster er uiterst sportief zal uitzien en goed zal gelijken op zijn grotere broer, de Mercedes SL. Ook motorisch gezien hoeven we geen verrassingen te verwachten, de instapper wordt wellicht de SLK 200 KOMPRESSOR met 184 pk, terwijl de top of the range motor een SLK 350 wordt, met 304 pk.

Ook de heren van AMG zullen zich wellicht vergrijpen aan de nieuwe SLK. Hoeveel vermogen ze precies in de wagen zullen lepelen, is evenwel niet duidelijk. Momenteel is de SLK55 AMG de topversie van de SLK. Die wagen beschikt over 360 pk en doet de sprint van nul naar honderd in 4,9 seconden. Durven de heren uit Affalterbach het aan om de 5.5 liter twin-turbo motor met 544 pk in de SLK te plaatsen?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...