Marchionne positief over toekomst Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulietta
In een nieuw interview liet Sergio Marchionne nogmaals verstaan dat Alfa Romeo zeker niet verkocht zal worden.

Volgens Marchionne is Alfa Romeo al rendabel vanaf 300.000 eenheden per jaar. Fiat verwacht dat Alfa Romeo dit volume reeds in 2014 zal bereiken. Dan zullen namelijk de MiTo, Giulietta, Giulia en vermoedelijk ook een nieuwe Spider/Brera in de toonzalen staan. Het succes van de Giulietta en de introductie in de VS (2012) zorgen ervoor dat Marchionne zeer positief kijkt naar de toekomst. Na 2014 mikt hij zelfs om 500.000 eenheden per jaar.

De grote oversteek naar de Verenigde Staten wordt een belangrijke missie voor Alfa Romeo. Het Italiaanse merk wil er de strijd aangaan met de Duitse merken. De MiTo maakt de oversteek niet, de Giulietta en Giulia zullen er wel de spits af bijten. Er volgt later ook een opvolger voor de 166 op basis van het grote E segment platform binnen de Fiat Groep. Als laatste kunnen SUV’s ook niet ontbreken voor de Amerikaanse markt, Fiat kiest ervoor om twee compacte SUV’s te gaan bouwen van het formaat X1 en X3. Het ambitieuze plan zal in de komende 2 jaar een investering ter waarde van 2 miljard euro betekenen, we kijken alvast uit naar 2012! (Via: AutoEdizione)

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulietta QV!

Alfa Romeo Giulia 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...