Lavazza GTX-R: iemand interesse in een fake Enzo?

Lavazza GTX-R - fake Ferrari Enzo
Een supercar is niet voor iedereen weggelegd. Sommigen voelen zich duidelijk ongelukkig en zoeken toevlucht in minder appetijtelijke creaties zoals deze Lavazza GTX-R.

Deze Lavazza GTX-R is een poging tot imitatie van een Ferrari Enzo, met een snuifje Pagani erbij. De Enzo op zich is al best uniek qua vormgeving en design, dit project komt dus niet in de buurt van het originele. Maar wie weet hebben sommigen toch interesse om hierin rond te rijden, al kan je de streek rond Maranello wellicht beter mijden. Voor het frame werd er gebruik gemaakt van carbon en kevlar, en er werd voor een pneumatische ophanging gekozen. Drempels nemen zonder de wagen te beschadigen behoort dus tot één van de mogelijkheden van deze GTX-R. Over een prijs is er niets bekend, maar neem gerust zelf contact op mocht je dat wensen!

Niet enkel het uiterlijk werd vormgegeven naar het voorbeeld van hét icoon, ook hetzelfde aantal cilinders keert terug. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en nood aan kracht kan je kiezen voor een V12 van BMW met 480 pk of 620 pk, waarmee een sprint naar 100km/u voorbij is na 4,8 seconden. De Ferrari-versie had een 6-liter V12 van Italiaanse topkwaliteit met 660 pk en deed er slechts 3,3 seconden over om het eerste honderdtal te bereiken. Niet voor niets is deze prachtige bolide voor velen nog steeds dé Ferrari aller tijden. De productie van de 400 exemplaren ligt al een tijdje achter ons, men spreekt in de wandelgangen over een opvolger van de legende in 2012… (Via CS)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Lavazza GTX-R: iemand interesse in een fake Enzo?"

  1. PJS 28-10-2010 om 22:15

    Eigenlijk vind ik dit nog zo slecht niet.. Ok, de styling is beïnvloed door Pagani, Ferrari en Koenigsegg.. Maar er zit wel nog iets onder de motorkap, had er een viercilinder onder gezeten, dan zou het pas echt lachen zijn.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...