Citroen DS9 komt eraan, enkel in China

Citroën Metropolis Concept DS9
Citroën zal in China proberen zich als premium constructeur te positioneren. Het merk voegt direct de daad bij het woord en komt met de Citroën DS9.

De DS9 zal gebaseerd zijn op het Citroën Metropolis Concept. Dat concept stelt een gestroomlijnde, grote en chique wagen voor. De Duitse gevestigde waarden zijn sterk bezig in China en de excentrieke Fransen willen hen maar al te graag het vuur aan de schenen leggen. Citroën heeft daarvoor een partner onder de arm genomen, Changan Automobile om precies te zijn.

Onder de motorkap van het conceptmodel lag er maar liefst 460 pk. Dit werd gehaald uit een elektromotor die samenwerkt met een 2.0 liter grote V6-motor. De productie van de DS9 begint in het midden van 2012. De import van dit model in Europa is momenteel zeker niet aan de orde. Citroën wil zich in Europa vooral focussen op de lancering van de DS4 en de DS5. (via AT)

Citroën DS9 Metropolis Concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "Citroën DS9 komt eraan, enkel in China"

  1. kristof 28-10-2010 om 10:08

    Importeren die handel. (containerke)
    Wat ziet die wagen er *kwijl* uit.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...