Preview: Nieuwe BMW 3-Reeks

BMW 3-Reeks Preview
De nieuwe 3-Reeks zal enkele technologische nieuwigheden herbergen, tijd voor een preview.

De nieuwe 3-Reeks zal over een resem nieuwe technologieën beschikken, waardoor het model op intelligente wijze zal kunnen reageren op wegomstandigheden. Hierdoor zou het brandstofverbruik dalen en de veiligheid van de bestuurder, de passagiers en de voetgangers toenemen. Het gaat om een systeem die gezien kan worden als een kruising tussen Connected Drive en Efficient Dynamics. Het systeem zou in alle toekomstige BMW modellen gebruikt worden, startend met de komende 3-Reeks en 6-Reeks.

Volgens de BMW ingenieurs gaat het er bij Connected Drive om dat zowel de interne als externe voertuiginformatie gecombineerd wordt om beslissingen te nemen over hoe de wagen zal opereren. De externe informatie zal verzameld worden door verschillende sensoren zoals parkeersensoren, een radar in de neus van de wagen en licht- en regensensoren. Daarnaast zouden de wagens ook met elkaar communiceren en zal verkeersinformatie live van het internet gehaald worden. Deze externe informatie zou dan samengevoegd worden met de informatie die de wagen zelf doorgeeft zoals de exacte locatie en de status van het voertuig. Deze nieuwe systemen zouden het verbruik van de toekomstige BMW’s moeten verlagen met 15%.

BMW zal verder ook verbeteringen aanbrengen aan de Efficient Dynamics, waardoor de toekomstige 320d een CO2-uitstoot van 99 g/km zou moeten kunnen bereiken en de facelift in 2015 een CO2-uitstoot van 90 g/km. Naast de brandstofbesparing, zal het systeem het mogelijk maken om verbinding te maken met andere entertainment-systemen en smartphone apps, waardoor de bestuurder bijvoorbeeld dankzij ‘micro-navigation’ zal kunnen navigeren van zijn geparkeerd voertuig naar de check-in in de luchthaven. (Via: Autocar)

Lees onze rijtest met de BMW 3-Reeks Cabrio.

BMW 3-Reeks Preview

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: Nieuwe BMW 3-Reeks"

  1. TDB 25-10-2010 om 16:19

    Klinkt allemaal belovend

Reageer

Reactie aan het plaatsen...