Ook Techart doet de Porsche Panamera

Techart GrandGT - Porsche Panamera
Ook Techart brengt ons vandaag heugelijk tuningnieuws, zij laten weten dat ze de Panamera omdopen tot de GrandGT. Uiteraard is er veel meer dan een naamsverandering.

Hun GrandGT is de ultieme samenstelling tussen sportiviteit en comfort, en hij wordt exclusief gelanceerd op de tuningbeurs van Zürich die vanaf 11 november loopt. Hij draagt zowat elke positieve eigenschap die een wagen maar kan dragen volgens Techart, wat redelijk normaal is want ze willen hem op grote schaal aan de familieman brengen die zijn standaard Panamera maar wat gewoontjes vindt. De GrandGT is de tweede Panamera die ze bij Techart onder handen nemen, maar wel de eerste keer dat er effectief gesleuteld wordt aan het motorblok.

Aan de buitenzijde vinden we een nieuwe sportkit terug waarbij er -zoals altijd- frequent gebruik wordt gemaakt van koolstofvezel en polyurethaan, een nieuwe samenstelling die voornamelijk in de motorsport gebruikt wordt en nu reeds zijn weg heeft gevonden naar de tuning. Technologische vooruitgang noemt men dat! Behalve de grotere luchtinlaten vooraan krijgt de Panamera ook nog verluchtingsgaten op de motorkap, waardoor de V8 motor nog beter kan ademen. Om het geheel af te maken krijgen we nog een opzichtige spoiler achteraan, sideskirts en een licht gewijzigde uitlaat.

Motorisch voorziet Techart eindelijk een update, dankzij de powerkit TA070/1 stijgt het vermogen van het turboblok naar 570 pk (+70 pk) en het koppel tot 830 Nm (+130 Nm). Hiervoor passen ze het motorblok wat aan door te sleutelen aan de instellingen, fabrieksaf krijg je hiervoor 2 jaar garantie. Omdat consistentie belangrijk is voor de Duitsers bieden ze ook nog velgen aan die er een beetje bij passen, zo voorzien ze in eerste instantie 20″ lichtmetaal aan. Uiteraard kan je het groter zien, de keuze is wegens de afmetingen van de wielkasten wel beperkt tot 21″ en 22″.

Omdat de Panamera een vierdeurs is denken ze bij Techart ook aan diegene die verbannen worden naar de achterbank. Zo voorzien ze hoogwaardige bekleding met accenten naar keuze in het leder, alcantara of hout. Ook installeren ze op vraag van de klant een multimediasysteem met een 7″ scherm in elke hoofdsteun, je kan daarnaast ook kiezen voor een klaptafeltje. Techart vermeldt er eveneens fier bij dat je een extra V12 stopcontact kan krijgen op de achterbank. Prijzen zijn niet gegeven, daarvoor zal je naar Zürich moeten voor de wereldpremière, of naar Essen begin december.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Ook Techart doet de Porsche Panamera"

  1. PJS 25-10-2010 om 14:43

    Maken, maar dan enkel de performance update!

  2. Mrnix 26-10-2010 om 19:02

    Best wel lekker 😀

Reageer

Reactie aan het plaatsen...