Gelekt: Lamborghini Gallardo LP570-4 Performante

Lamborghini Gallardo LP570-4 Gelekt: Lamborghini Gallardo LP570-4 Performante
Van de laatste versie van de Gallardo, de Superleggera was er nog geen cabrioversie. Volgens topman Winkelmann zou die er niet komen, toch zijn er beelden en specs gelekt op het internet..

Als ware petrolhead kan je daar natuurlijk niets op tegen hebben, wie wil er nu geen Italiaanse hardcore performance bolide? Eeuwige concurrent Ferrari heeft enkele jaren geleden de Scuderia 16M Spider gelanceerd en had daarmee een uniek segment aangeboord. Met succes overigens want de beperkte oplage van 499 stuks, ging vlot de deur uit. Lamborghini brengt dus nu ook een cabrioversie uit van de 570-4 Superleggera, volgens ingewijden is er gekozen voor Performante als naam. Eerder zagen we al spyshots, maar toen was het nog gissen naar de ware toedracht.

Met dit laatste model voor de Gallardo-serie heeft Lamborghini zichzelf nog even wat speelruimte, waardoor de opvolger nog iets verder vooruit geschoven kan worden. De plaats die hierdoor vrijkomt zal naar alle waarschijnlijkheid door de Jota opgevuld worden, de opvolger van de Murcielago, die gelanceerd wordt op het autosalon van Genève.

De specificaties zouden reeds bekend zijn voor de Lamborghini-dealers, en dan is het internet niet veraf. Men spreekt van een gewichtsreductie van 65kg wegens het gebruik van een stoffen cabriodak. Topsnelheid blijft nog steeds gigantisch heftig, 325 km/u om precies te zijn. Een sprint naar 100 km/u duurt ongeveer 4 seconden, waardoor hij toch een halve seconde trager is dan de gesloten versie. Zoals de naam het ook al verklapt, is er nog steeds vierwielaandrijving en bezit de Performante over 570 paarden. Indien je interesse hebt in deze nieuwe Lamborghini zou je minstens 182.000 euro op tafel moeten leggen, verdere opties en personalisatie is uiteraard altijd mogelijk dankzij het Ad Personam programma van de Italianen. De marktintroductie zou liggen rond maart 2011, maar de eerste publieke voorstelling zou plaatsvinden op het Autosalon van Los Angeles of Detroit. (Via TS)

Met dit model zou Lamborghini dus officieus het afscheid vieren van deze succesreeks rond de Gallardo, voor de fans nog even een familieoverzicht:

  • Gallardo
  • Gallardo Spyder
  • Gallardo Superleggera
  • Gallardo LP560-4
  • Gallardo LP550-2 Valentino Balboni
  • Gallardo LP570-4 Superleggera
  • Gallardo LP570-4 Superleggera Spyder Performante

Behalve deze seriemodellen zijn er ook nog enkele speciale edities geweest zoals de SE, Nera, Blancpain Edition. Voor ieder wat wils dus..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...