Fiat stelt Mio voor in Brazilie

Fiat Mio Concept
Fiat stelt binnenkort op het autosalon van Sao Paulo in Brazilië de Fiat Mio voor, een ultracompacte conceptmodel.

Fiat stuurt alvast de eerste 3D-beelden van het nieuwe conceptmodel dat Fiat over enkele dagen officieel zal voorstellen op het autosalon van Brazilië. Het gaat om een concrete interpretatie van verschillende ideeën die mensen via een speciale website konden aanbrengen. Fiat is hiermee niet aan zijn proefstuk toe, ook bij de ontwikkeling van de nieuwe Fiat 500 heeft het merk zich tot de internetgemeenschap gericht om ideeën te verzamelen.

De Fiat Mio moest volgens de internetgemeenschap een compacte stadswagen met toptechnologie op het vlak van media en infotainment worden, die daarnaast ook zorgt voor parkeergemak en beschikt over een emissieloze aandrijving. Ook voor het design werd de hulp van de internetters ingeroepen, een team van tien Fiat-designers kreeg in het totaal niet minder dan 10.000 ideeën doorgestuurd uit ruim veertig landen. De wagen oogt vrij minimalistisch en krijgt bijzonder grote ruiten om het zicht rondom te verbeteren. Verder zijn de wielen volledig bedekt om de stroomlijn te verbeteren en zijn de voorste en achterste lichtblokken achter de ruiten geplaatst. De Fiat Mio is 1,56 meter breed, 1,53 meter hoog en 2,5 meter lang.

Binnenin moet het interieur voor een nieuwe gebruikservaring zorgen, de interfaces zijn gemakkelijk toegankelijk en de architectuur inspireert zich op het feit dat auto’s in een niet al te verre toekomst op een intelligente manier zullen communiceren met de weg. De interieurinrichting houdt dan ook rekening met dit belangrijke aspect en put inspiratie uit het universum van de videogames. De keuze van de interieurinrichting kadert in de beslissing om twee inzittenden zoveel mogelijk plaats te bieden. Meer info over de Fiat Mio vind je op deze specifieke website.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...