Video: Autocar test de Bugatti Veyron SuperSport

Bugatti Veyron SuperSport
1200pk, wat een onmenselijke hoeveelheid kracht, toch biedt de W16 uit Bugatti’s laatste creatie zoveel power.. Een rijtest durven we zelf niet aan, maar gelukkig zijn er anderen die deze queeste wel aandurven.

Dankzij zijn beperkte oplage van 30 exemplaren, is de kans klein dat je er ooit één tegenkomt, maar dankzij de vriendelijke Britten van AutoCar hebben we een degelijke review. Zo heeft deze hyperhypercar volgens hun wat kracht tekort in de bochten en is de stuurbekrachting ook niet dat wat het zou moeten zijn, wat nogal jammer lijkt te zijn bij een topsnelheid van 415 km/u. Die topsnelheid behaal je eveneens ziekelijk snel, zo klok je na 15 seconden reeds 300 km/u op de teller.

De prijs is even gruwelijk als de wagen zelf, men spreekt van 1,9 miljoen euro, en dat bedrag kan nog stijgen als je specifieke eisen hebt omtrent het interieur. Toch zouden er al 22 stuks verkocht zijn, voornamelijk aan rijke Arabieren en Russen. Hopelijk vinden ze snel de overige 8 eigenaars, want dan is de Bugatti Veyron echt verleden tijd en kan men beginnen aan de productie van de 16C Galibier, zodat de succesvolle zakenmannen ook hun Veyron kunnen gebruiken in familieverband. (Via AB)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Video: Autocar test de Bugatti Veyron SuperSport"

  1. Brambo 20-10-2010 om 22:19

    klein tikfoutje bij de 316km/u? ik dacht dat hij een 100-tal meer deed 😉

  2. PJS 20-10-2010 om 22:35

    @Brambo; inderdaad, aangepast!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...