Alfa Romeo Giulietta haalt eerste Award binnen

Alfa Romeo Giulietta
De Alfa Romeo Giulietta heeft zijn eerste prijs in de wacht gesleept, het merk werd door de Italiaanse pers verkozen tot “Auto Europa 2011”.

Of de puntenverdeling helemaal objectief is verlopen weten we niet zeker, maar het is de tweede keer in drie jaar dat een Italiaans merk deze prestigieuze prijs krijgt van de belangrijkste autojournalisten van het land. In totaal werden 41 wagens genomineerd, waarvan de Alfa Romeo Giulietta (349 punten), de Citroën DS3 (300 punten), de Peugeot RCZ (125 punten), de Volvo S60 (122 punten) en de BMW 5-Reeks Sedan (100 punten) het tot de top vijf schopten.

Alfa Romeo wint de “Auto Europa” Award voor de vijfde keer, twee jaar geleden met de MiTo en eerder ook met de 166 (1999), 156 (1998) en 164 (1988). Om de prijs te kunnen winnen moet de wagen in de 27 lidstaten verkocht worden en daarnaast ook 10.000 keer verkocht geweest zijn in het afgelopen jaar. Volgens de jury won de Giulietta overtuigend in drie van de vijf categorieën: “design en aerodynamica”, “prestaties, brandstofverbruik en CO2-uitstoot” en “technologie, veiligheid en innovatie”. (Via: ItaliaSpeed)

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulietta QV

Rijtest Giulietta Quadrifoglio Verde QV

Deel dit bericht:

1 reactie op "Alfa Romeo Giulietta haalt eerste Award binnen"

  1. Rickey 23-10-2010 om 19:54

    nejtes

Reageer

Reactie aan het plaatsen...