Porsche wordt volledig hybride

Porsche hybride volledig gamma
Porsche wil binnen enkele jaren een hybride model van elk type in haar gamma. Dit om de gemiddelde CO2-uitstoot van de vloot terug te dringen.

Maar uiteraard worden die hybrides geen gewone hybrides. Porsche heeft inmiddels al twee sportieve hybrides gemaakt, de Porsche 918 Spyder en de Porsche 911 GT3 R Hybrid. Verder heeft het merk ook al een Porsche Cayenne omgevormd tot een hybride en volgend jaar krijgt ook de Porsche Panamera een hybride-kuur. De uitbreiding van deze technologie naar het gehele gamma lijkt dus niet geheel onlogisch, we mogen er immers gerust in zijn dat deze hybride Porsche modellen nog steeds over voldoende kracht zullen beschikken.

Ook de Porsche 911, de Boxster en de Cayman zullen dus op termijn over de hybride technologie beschikken. Wanneer dat precies het geval zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Veel zal afhangen van hoe eenvoudig de Porsche 918 in productie genomen kan worden en hoe de verkoopscijfers liggen. Tegen 2015 zou de gemiddelde CO2-uitstoot van Porsche op 216 gram per km moeten liggen, nu is dat nog 255 gram. (via AC)

Porsche hybride volledig gamma

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...