Rijtest & Video: Renault Megane CC 1.5 dCi

Renault Megane CC Rijtest
De Renault Mégane is een immens populaire wagen. Dat je de nieuwe Renault Mégane CC volgende zomer frequent zal tegenkomen, staat dus zo goed als vast.

De Renault Mégane CC werd niet direct op gejuich onthaald toen de persfoto’s verspreid werden. In de realiteit blijkt hij echter veel mooier dan op foto. De achterlichten zijn sterk afgelijnd en geven de Renault Mégane CC een strakke kont. De nieuwe zijlijn van dit cabriomodel is zeer vloeiend wanneer het dak toe is en wanneer je het dak in de koffer opvouwt oogt de zijlijn zelfs nog subliemer. De voorkant is rechtstreeks van de Renault Mégane geplukt, wat op zich geen probleem is. Enkel de motorkap is misschien iets te kort om ook de voorkant van de Renault Mégane CC een zekere hautaine elegantie mee te geven.

Renault Mégane CC

Na een tijdje met de Renault Mégane CC gereden te hebben, wordt al snel duidelijk dat Renault zeer goed nagedacht heeft over de Renault Mégane CC. De transformatie van een hatchback naar een cabrio is niet direct de meest evidente en bij dergelijke chop-jobs wordt er soms niet ver genoeg nagedacht over het eindmodel, waardoor je een cabrio krijgt die niet volledig als cabrio aanvoelt. Bij de Renault Mégane CC is dat niet het geval. Ondanks het feit dat de Mégane CC zijn interieur voor 99% identiek is aan dat van de Mégane, zijn er toch enkele handigheidjes die van dit model een echte cabrio maken. Zo is er bijvoorbeeld een schakelaar waarmee je alle vier de ruiten van de Mégane CC met één druk naar beneden kan laten gaan. Een kleinigheid, maar verdomd handig. Vooral het panoramisch dak wist ons te verbazen. Wanneer het te koud is om met open dak te rijden, zorgt het panoramisch dak ervoor dat het interieur baadt in het licht. ’s Zomers zorgt het panoramisch dak er dan weer voor dat je Mégane CC een soort van broeikas wordt. Maar goed, als het zo warm is, dan gooi je het dak toch gewoon van de wagen?

Renault Mégane CC

En dat dak openen kan in 21 seconden. Misschien niet supersnel, maar het dak van de Mégane CC is een redelijk grote constructie en bijgevolg behoorlijk zwaar. Het openen van het dak kan door te trekken aan de schakelaar. Als je het dak wil openen, mag je wel niet de gehele kofferruimte benutten, er moet nog wat plaats over zijn om het dak te plaatsen. Met het dak in de koffer kan je zo’n 211 liter bagage meezeulen. De koffer is zodanig vormgegeven dat er 2 compacte koffers in passen. Rijden in de Renault Mégane CC met een open dak is heerlijk. De voorruit is laag genoeg om de wind wat met je haren te laten spelen, terwijl ze ook voldoende hoog is zodat de windgeluiden niet beginnen te storen. Om voor zo weinig mogelijk windgeluiden te zorgen, plaatste Renault tussen de twee achterzetels een glazen ruitje, dat de wind in de juiste baan leidt. Verder kan je optioneel nog een windscherm (€250) aanschaffen, dat gemakkelijk opgeplooid kan worden en zodanig compact is dat het zonder problemen in de koffer past. Bij het rijden op de autostrade is het goed mogelijk je passagier te verstaan zonder dat die zijn stem hoeft te verheffen.

Renault Mégane CC

Het dashboard van de Renault Mégane CC komt rechtstreeks uit de Renault Mégane. Dat wil zeggen dat het solide aanvoelt en alle knopjes degelijk werken. Het enige negatieve punt aan het interieur is misschien de nogal saaie vormgeving ervan. De stoelen in ons testmodel zijn een soort van kuipzetels die genoeg zijdelingse steun voorzien en bovendien comfortabel zitten ook. Op de achterbank is er plaats voor twee personen, die genieten van voldoende beenruimte. Echt genereus wordt de beenruimte achteraan uiteraard nooit. De passagiers achteraan hebben meer last van windgeluiden, zeker bij snelheden boven 100 km/u tocht het behoorlijk op de achterbank. Wanneer je het windscherm installeert, is er geen plaats meer voor personen op de achterbank.

Renault Mégane CC

Onder de motorkap van ons testmodel lag de instapdieselmotor, een 1.5 liter groot dCi-blok met 110 pk. Op zich genereert het blok voldoende vermogen om de 1.600 kg wegende vooruit te doen bewegen. Van een cabrio verwacht je natuurlijk net dat beetje meer, dus spaar je als koper best even door voor een 2.0 liter blok met ofwel 130 ofwel 160 pk. Benzineliefhebbers kunnen dan weer kiezen voor een 180 pk sterk blok, dat direct de topmotor van dit model is. De 1.5 dCi-motor moet het vooral van zijn 240 Nm koppel hebben. Hij sprint in 11,8 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 190 km/u. Zijn verbruik komt volgens Renault op 5,1 liter per 100 km neer. Wij reden een testverbruik van 6.9 liter per 100 km bij elkaar, op zich zeker en vast geen slechte score.

Renault Mégane CC dynamic

De Mégane CC kent een behoorlijk goed weggedrag, al mist hij hier en daar wel wat finesse. Dat maakt hij dan weer ruimschoots goed op gebied van comfort. Deze Fransoos lijkt een mooi midden te hebben gevonden tussen comfort en sportiviteit. De stuurbekrachtiging is opvallend aanwezig en zorgt voor een licht stuur. Handig tijdens het parkeren, maar daarmee is ook alles gezegd. De manuele versnellingsbak laat de chauffeur kiezen tussen zes verschillende versnellingen vooruit. De handbak werkt vlot en ligt goed in de hand. De koppeling van de Mégane CC schiet pas laat in actie, wat dan weer minder comfortabel is. Met het dak in de koffer vertoont de wagen een goed weggedrag, dat nog wat verbeterd wanneer het dak toegeplooid wordt.

Renault Mégane CC dynamic

De nieuwe Renault Mégane CC staat vanaf iets meer dan €24.000 op je oprit, een mooie instapprijs. De dieselmotor die wij reden kost iets meer dan de standaard benzinemotor, namelijk €26.600. In combinatie met enkele andere opties zoals xenonlampen (€750), het Privilege Pack met onder meer keyless go (€750), een windscherm (€250), een elektrische parkeerrem (€250) en een navigatiesysteem (€490) komt de totaalprijs van ons testmodel neer op €29.090. Een zeer aanvaardbare prijs voor een redelijk compleet uitgeruste cabrio. Renault is namelijk zeer genereus wat betreft de standaarduitrusting en biedt onder meer airconditioning, mistlampen, cruise control en een lederen stuur standaard aan op de Renault Mégane CC.

Renault Mégane CC

We kunnen dus stellen dat de Renault Mégane CC een betaalbare cabrio is die niet alleen ’s zomers maar ook tijdens de winter bruikbaar is. De wagen is tot in de details afgewerkt en dankzij zijn uitzonderlijk panoramisch dak baadt hij als het ware in het licht. We raden kopers aan niet voor de basismotor te kiezen, want die dempt het rijplezier wat. 130 pk lijkt ons noodzakelijk om vlotjes met deze Mégane CC voort te kunnen bewegen.

Renault Mégane CC

Overzicht

+ Cabrio-gevoel, ook in de winter
+ Prijs
+ Oog voor detail
+ Panoramisch dak

– 1.5 dCi mist kracht

Renault Mégane CC

Tekst: Jeroen Maes
Foto’s: Pieter-Jan Scheir & Jeroen Maes

Deel dit bericht:

1 reactie op "Rijtest & Video: Renault Mégane CC 1.5 dCi"

  1. kristof 16-10-2010 om 17:12

    mooie wagen, aanvaardbare prijs.
    Ook gesloten ziet hij er behoorlijk goed uit.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...