BMW vanaf 2012 in DTM kampioenschap

BMW DTM
De terugkeer van BMW naar DTM is vanaf 2012 realiteit, het Beierse merk heeft de geruchten bevestigd tijdens het race weekend op de Hockenheimring.

Vanaf 2012 zullen we BMW dus terug mogen verwelkomen in de DTM races, het merk vertrok uit de kampioenschappen in 1994. De terugkeer van BMW in DTM maakt deel uit van een belangrijke herstructurering in de motorsport-activiteiten van het merk. Volgens BMW is het circuit de perfecte plaats om de sportieve eigenschappen van hun voertuigen tegenover de belangrijkste concurrenten tentoon te spreiden. BMW zal het in de DTM kampioenschappen moeten opnemen tegen Mercedes en Audi.

Het is de bedoeling om een M3 te gebruiken als basis voor de DTM racewagen, de M3 heeft in het verleden al meerdere successen behaald voor het merk in de touring en sportwagen races. Eric van de Poele (BE) en Roberto Ravaglia (IT) hebben twee DTM titels op hun naam staan met een BMW in 1987 en 1989, terwijl de Duitser Volker Strycek in 1984 het DTM kampioenschap won met een BMW 635 CSi. (Via: BMWBlog)

BMW DTM 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...