VAG denkt nog steeds aan VW Polo R en Audi S1

Volkswagen Polo R
Er is al veel over geschreven, maar volgens de laatste geruchten zou er dan toch een Polo R en Audi S1 komen, beide met vierwielaandrijving.

Het gerucht komt van Autocar, het Britse magazine beweert dat de Duitse autobouwer het PQ25 platform verder zal ontwikkelen om er vierwielaandrijving op toe te laten en zo de weg te openen voor een Volkswagen Polo R en een Audi S1. Dit is echter tegenstrijdig met de eerdere berichten dat de Polo R voorwielaandrijving zou krijgen.

Blijkt dat de Audi A1 1.4 TFSI die in Parijs onthuld werd eerst als S1 gelanceerd zou worden, maar Audi heeft deze S-aanduiding op het laatste moment geschrapt omdat de wagen niet over vierwielaandrijving beschikt en zo niet aan de prestaties van het S-label zou kunnen voldoen. De Audi A1 1.4 TFSI werd wel met een S-line uitvoering gelanceerd.

De Polo R zou al voor een groot deel ontwikkeld zijn en zou gebruik kunnen maken van de 1.4 TFSI met 185 pk en 250 Nm uit de A1 1.4 TFSI. De Audi S1 zou dan met iets meer vermogen en vierwielaandrijving op de markt komen, welke motor Audi hiervoor zal gebruiken is echter nog niet bekend. Deze soap krijgt dus ongetwijfeld nog een vervolg.. (Via: Autocar / Impressies: Theophilus Chin)

Audi S1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...