Bentley werkt samen met Audi aan nieuwe V8

Bentley Continental Facelift
Audi en Bentley werken samen aan de ontwikkeling van een nieuwe 4-liter V8 die gebruikt zal worden in de Continental GT en toekomstige Audi modellen.

Bentley heeft een nieuwe motor nodig om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de Continental GT te verlagen. Momenteel gebruikt Bentley een 6-liter W12 motor, door gebruik te maken van een 4-liter V8 zou de CO2-uitstoot van de Continental GT volgens Bentley dalen met 40 procent. De nieuwe V8 zou tegen het einde van 2011 op de markt moeten komen.

Bentley meldt wel dat het de motor naar eigen smaak zal aanpassen om zo de typische Bentley rij-eigenschappen te kunnen bekomen. Het zou hier specifiek gaan om extra veel koppel bij lage tot middelhoge toerentallen. Er werden nog geen specificaties van de motor vrijgegeven, zelfs niet of er een turbo gebruikt zal worden. Vermoedelijk zal dit wel het geval zijn, aangezien Bentley een hoog koppel en een laag verbruik wil en de Volkswagen Groep erg goed is met turbo’s.

Bentley Continental GT

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...