Nieuwe foto’s: SSC Ultimate Aero II

SSC Ultimate Aero II
Er zijn meer foto’s opgedoken van de SSC Ultimate Aero, we krijgen voor het eerst een duidelijk zicht op het design.

De nieuwe SSC Ultimate Aero werd getekend door Jason Castriota, een 36-jarig designtalent die eerder bij Bertone en Pininfarina aan de slag was en nu naar Saab is overgestapt. Naar de exacte details van deze wagen blijft het nog een beetje gissen, volgens bronnen zou de tweede generatie Aero over meer dan 1.300 pk beschikken en daarmee een hogere topsnelheid dan de Veyron Super Sport hebben. De huidige SSC Aero beschikt over 1.182 pk uit een 6.2-liter V8 en haalt een topsnelheid van 411 km/u.

Om de snelste productiewagen ter wereld te worden moet de SSC Ultimate Aero de topsnelheid van de Veyron Super Sport overtreffen. 431 km/u is dus het doel, binnenkort vernemen we ongetwijfeld of Shelby SuperCars erin is geslaagd om dat record te verpulveren. Tegen midden volgend jaar wil het merk namelijk de eerste productiemodellen op de baan hebben. Tot die tijd kunnen we alvast genieten van de foto’s. (Via: Top Gear)

Deel dit bericht:

4 reacties op "Nieuwe foto’s: SSC Ultimate Aero II"

 1. Mrnix 09-10-2010 om 15:24

  De lijn heeft veel weg van een zonda coupé 🙂

 2. jhonny crawford 09-10-2010 om 16:27

  geef mij dan maar een zonda hoor 🙂

 3. Buyck 11-10-2010 om 10:50

  Die foto’s heb ik al 2 maand op mijn bureau liggen. Ze staan in de Engelstalige versie van TOP GEAR magazine. Daar staan specificaties in van een 6.8 liter twin-turbo die 9000 tr/min zal aantikken en zal beschikken over 1350pk! De topsnelheid zal minstens 440km/h bedragen.  

 4. PJS 12-10-2010 om 10:58

  Inderdaad, maar op het net waren ze nog niet beschikbaar.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...