Dodge Charger vernieuwd

Dodge Charger 2011
Dodge heeft de Dodge Charger vernieuwd. Stoer is hij alleszins!

De nieuwe Dodge Charger moet een vierdeurscoupé voorstellen en is het nieuwe vlaggenschip van Dodge. Het design is een duidelijke knipoog naar het succesvolle design van de Charger in de jaren ’60. De wagen mag dus misschien wel een vierdeurscoupé zijn, zijn roots zijn afkomstig van een echte muscle car.

Maar achter het design schuilt er meer dan een moderne kopie van een legendarische muscle car. De Charger heeft uren in een windtunnel doorgebracht en kreeg intensieve finetuning tot hij zo aerodynamisch mogelijk was. Even modern zijn de achterlichten die werken met 164 LED-lampjes. Ook aan de binnenkant is de Charger een luxepaard, beweert Dodge.

De wagen is beschikbaar met twee verschillende motoren. De eerste is een 3.6 liter grote Pentastar motor die volgens Dodge kracht, verfijning en efficiëntie weet te combineren. De krachtigste motor is uiteraard de alombekende 5.7 liter grote HEMI V8. Wanneer die echter niet ten volle benut zou worden, spreekt hij slechts 4 cilinders aan om de wagen van kracht te voorzien. Dit model is met vierwiel- en achterwielaandrijving beschikbaar.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Dodge Charger vernieuwd"

  1. Dimitri 08-10-2010 om 15:18

    netjes

Reageer

Reactie aan het plaatsen...