Spyshots: opvolger Lamborghini Murcielago

Lamborghini Murcielago opvolger Jota
Lamborghini zal op het autosalon van Genève een opvolger van de Lamborghini Murcielago voorstellen. De eerste foto’s zijn alvast binnengelopen, zij het met veel camouflage.

De opvolger van de Murcielago zal een stuk lichter zijn, Lamborghini stelde haar nieuwe filosofie omtrent sportiviteit namelijk voor op het autosalon van Parijs. Daar stond de Lamborghini Sesto Elemento Concept die de toekomst van koolstofvezel en lichtgewicht constructies inluidde.

De looks zullen wellicht in de lijn liggen met hoe de Lamborghini’s er vandaag de dag uitzien, maar dan in een modernere en strakkere uitvoering. Over de deuren van de Lamborghini Murcielago’s opvolger is er nog niet veel duidelijk, maar geruchten gaan de ronde dat de scissor doors zouden verdwijnen. Afbreuk aan het merkimago zullen sommigen zeggen, anderen zullen het ongetwijfeld een stuk praktischer vinden. Misschien wegen de scharnieren voor de scissor doors teveel.

Onder de motorkap ligt er wellicht nog steeds een V12-motor. De vorige Murcielago leverde 670 pk, we verwachten minstens evenveel van zijn opvolger. De wagen zou gelanceerd worden op het autosalon van Genève, dat in maart plaatsvind. In tussentijd verwachten we nog enkele teasers en wat gelekte beelden. (via CS)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...