Familiefoto: Citroen DS3 Racing, R3, WRC

Citroen DS3 Racing
Citroën heeft drie sportieve versies van haar paradepaardje, de Citroën DS3, gemaakt. De DS3 Racing, R3 en WRC worden nu verenigd op een familiefoto.

De DS3 Racing bechikt over een 1.6 liter grote turbomotor die 207 pk levert en dit weet te combineren met een CO2-uitstoot van amper 149 gram per km. De sporen werden met 30 mm verbreed ten opzichte van de standaard DS3 en het chassis werd zo’n 15 mm dichter tegen het wegdek geplaatst. Daarnaast maken de looks een echte sportieveling van de DS3.

Verder heeft Citroën ook een Citroën DS3 R3 gemaakt, dit model voldoet aan de nieuwste FIA-reglementering voor de Groep R. De wagen is gebaseerd op de DS3 Racing en beschikt over dezelfde motor met dezelfde prestaties. Wel is hij uitgerust met een sequentiële versnellingsbak en een rolkooi. De ophanging kan afgesteld worden op elk soort wegdek, van asfalt tot grind. Dankzij zijn lage exploitatiekosten is hij nu al een referentie in zijn groep.

In 2011 zal het rallyteam van Citroën, met Loeb/Elena en Ogier/Ingrassia als piloten, beginnen te rijden met de DS3 WRC. Onder de motorkap van de opvolger van de Xsara WRC en de C4 WRC ligt nog steeds een 1.6 liter groot turboblok.

Lees hier onze rijtest met de Citroën DS3.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...