MTM haalt 312 km/u met een Audi TTRS

Audi TT-RS MTM tuning
MTM staat wel vaker bekend om zijn gekke projecten met Audi’s, maar ter ere van hun 20ste verjaardag hebben ze al hun registers opengetrokken voor één van hun beste creaties.

Slachtoffer van dienst is een Audi TT-RS, op zich ook al geen slak, sommigen vergelijken hem zelfs qua rijplezier met een Audi R8 V10. Standaard heeft deze ultieme kappersauto 340pk, maar bij MTM weten ze dankzij wat gesleutel aan de motor, een dikke turbo en een nieuwe uitlaat het totale vermogen te verhogen naar een waanzinnige 472 pk. Hiermee werd een topsnelheid van 312km/u neergezet op de Nardo testtrack in Italië, wat uiteraard een record is. MTM laat eveneens weten dat de andere tuners nog ‘mijlenver‘ achterzitten met zo’n gevorderde tuningprestaties. Eigen lof stinkt zeggen ze dan.

Deze MTM TT-RS haalt het eerste honderdtal reeds na 3,9 seconden, en de Duitse tuner is ervan overtuigd dat het gebalanceerd rijgedrag van een standaard TT-RS nog steeds aanwezig is. Kostprijs voor dit ombouwsetje bedraagt – inclusief taxen en installatie – ongeveer 15.000 euro, voor de 20″ BiMoto velgen en 15″ remschijven betaal je nog eens 10.000 euro extra. Voor de aankoop van de wagen zelf moet je dan weer 57.000 euro betalen aan Audi. Mocht je het nog te weinig vinden, MTM blijft verder werken aan de ontwikkeling van het vijfcilinderblok van Audi, waardoor ze in de toekomst een 500 pk versie willen uitbrengen, rokende banden gegarandeerd!

Audi TT-RS MTM tuning

Audi TT-RS MTM tuning

Audi TT-RS MTM tuning

Deel dit bericht:

1 reactie op "MTM haalt 312 km/u met een Audi TTRS"

  1. Mrnix 05-10-2010 om 23:00

    Kheb onlangs testritje met ttrs gedaan, die xtra pk’s lijken égt ni nodig 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...