Parijs ’10: Saab 9-3 ePower

Saab 9-3 E-Power
Saab is naast erg trots op zijn deal met BMW, ook trots om in Parijs een eerste elektrisch aangedreven 9-3 voor te stellen.

De Saab 9-3 ePower beschikt over een 184 pk sterke elektromotor, waardoor de sprint van 0 naar 100 km/u in 8,5 seconden voltooid kan worden. De topsnelheid werd daarnaast begrensd op 150 km/u. Saab wil van de 9-3 ePower een testvloot van 70 exemplaren bouwen, de data die hieruit verzameld zullen worden zullen dan gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling van het model.

De actieradius, niet onbelangrijk bij een elektrisch aangedreven voertuig, bedraagt bij de 9-3 ePower 200 km. Meer dan voldoende voor de gemiddelde autobestuurder. Saab heeft voor de elektrische aandrijflijn en de batterijen trouwens een deal gesloten met een vooraanstaande ontwikkelaar en zal als eerste constructeur deze technologie mogen gebruiken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...