Lotus Eterne Parijs 2010
Om zich te kunnen meten met de grote jongens heeft Lotus uiteraard ook een vierdeurscoupé nodig, ziehier de Lotus Eterne.

De hele reeks nieuwe modellen die Lotus heeft voorgesteld in Parijs maken duidelijk dat het merk in de toekomst een stevige concurrent wil worden voor Porsche, Aston Martin, Ferrari en Maserati. Naast een resem sportwagens heeft het merk dan uiteraard ook een vierdeurs sportsedan nodig, en dat heeft het ook klaarstaan onder de naam Eterne.

Onder de motorkap van de Lotus Eterne vinden we net als in de Elite een 5-liter V8 met 620 pk en 720 Nm koppel waardoor de Lotus Eterne van 0 naar 100 km/u zou kunnen sprinten in een kleine 4 seconden. De Eterne weegt zo’n 1.800 kilogram, wat vrij laag is in vergelijking met zijn concurrenten. De V8-motor drijft standaard de achterwielen aan, maar Lotus zal optioneel ook voor vierwielaandrijving zorgen. De productie van dit model moet in 2015 starten, tegen de lente van 2015 zal het model in Genève staan. Kostprijs? 120.000 Pond, een kleine 140.000 euro.