Parijs ’10: Hyundai ix20

Hyundai ix20
Voor Hyundai is de ix20 ongetwijfeld de blikvanger op het autosalon van Parijs.

Onderhuids is de ix20 gelijkaardig aan de Kia Venga, de wagen waarmee de ix20 onder andere zal moeten concurreren. De productie van het model zal plaatsvinden in Tsjechië, de ix20 werd volledig in Duitsland ontwikkeld en zal daarom erg Europees aanvoelen. Dankzij een daklijn van 1,6 meter hoog zou de wagen voldoende hoofd- en bagageruimte bieden voor de passagiers.

De ix20 zal beschikbaar zijn met vier verschillende Euro V-motoren, twee benzinemotoren en twee dieselexemplaren. De vermogens variëren tussen 77 en 125 pk. In België zal elk model standaard met een start/stop-systeem uitgerust worden. De dieselmotor stoot slechts 114 gram CO2 per km uit, goed voor een ecopremie van 3%. Vanaf november zal dit model te koop zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...