Parijs ’10: Ford Focus ST

Ford Focus ST
De nieuwe Ford Focus werd op het autosalon van Genève voorgesteld. Hier in Parijs stelt Ford de Ford Focus ST voor, een 250 pk tellend sprintbeest.

Dé grote verandering van de nieuwe ST ten opzichte van de vorige is natuurlijk het motorblok. Daar waar het vorige motorblok een 2.5 liter vijf-in-lijn was, is het nieuwe motorblok een 2.0 liter groot benzineblok geworden, dat uiteraard door een turbo gevoed wordt. De totale output komt neer op zo’n 250 pk.

Direct valt de dubbele uitlaat op, die centraal aan de achterzijde geplaatst werd. Ook een aerodynamische bodykit en grotere luchtinlaten doen voorbijgangers merken dat het hier niet om de standaard Ford Focus gaat. Aan de binnenkant vinden we dan weer kuipzetels terug en een interieur dat vooral op de chauffeur gericht is, maar wel behoorlijk druk is en ontelbaar veel knoppen telt. Hier en daar vinden we versieringen uit fake koolstofvezel terug.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Parijs ’10: Ford Focus ST"

  1. Koen 02-10-2010 om 14:08

    Die is wel serieus over the top. Hoe moet de RS er dan wel niet uit gaan zien?

  2. PJS 02-10-2010 om 14:10

    Even vermelden dat dit nog maar het conceptmodel is, het definitieve productiemodel wordt pas volgend jaar verwacht, en zal ongetwijfeld een afgezwakte vorm hiervan zijn.

  3. Tim 03-10-2010 om 10:28

    Dat stuur is echt lelijk! Liever een Driespaaks stuur ook voor deze st, zonder al de knopjes

Reageer

Reactie aan het plaatsen...