Parijs ’10: Citroen DS4

Citroen DS4
Citroën stelt op het autosalon van Parijs het tweede model uit de DS-lijn voor, de Citroën DS4. Onderhuids is deze wagen gebaseerd op de Citroën C4.

De Citroën DS4 moet vooral een lifestyle wagen worden en dat merk je niet alleen aan de buitenkant, maar ook binnenin. Aan de buitenkant valt direct op dat de DS4 iets hoger op zijn poten staat dan de Citroën C4. Om de wagen geschikt te maken voor lifestyle-chauffeurs is dit model bovendien een vierdeurscoupé, de eerste vierdeurscoupé die niet door de traditionele Duitse merken geproduceerd wordt.

Aan de binnenkant vinden we een  hele hoop prestigieuze materialen terug en Citroën gaat er prat op dat de afwerking van de wagen een zeer hoog niveau kent. De vermogens van de motoren variëren tussen 110 en 160 pk en wie zuinig wilt rondrijden, kan gebruik maken van de e-HDi-technologie van Citroën die onder meer start/stop-systemen integreert.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Parijs ’10: Citroën DS4"

 1. bob 02-10-2010 om 17:28

  Vrouwe auto? 😀 anders zoude ze er toch een vrouw bij zette!

 2. Kristof L 03-10-2010 om 14:16

  Creapy vent! blijft maar naar de camera staren :-b  Deze auto hoeft van mij niet hoger op z’n poten te staan. Lijkt me ook niet echt beter voor het bochtenwerk. Laat Citroën dan een ‘C4x’ maken of iets dergelijks. De hogere 4×4 achtige versie.

 3. martin 06-10-2010 om 11:13

  Mooie voiture.

 4. hansb 07-10-2010 om 17:03

  Fantastische auto, mag van mij direct de showroom in!
  Ben wel wat gewend want ik lever mijn A6  – 2005 (Audi) hiervoor graag in.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...