Parijs ’10: Skoda Octavia Green-E-Line

Skoda Octavia Green-E-Line
Voor Skoda was het autosalon van Parijs de gelegenheid om een elektrisch aangedreven Octavia voor te stellen.

De Skoda Octavia Green-E-Line beschikt over een 69 pk sterke elektromotor die een piekvermogen van 119 pk heeft. Daarnaast is het koppel met 280 Nm zeker niet te laag. Dankzij 180 aparte lithiumioncellen met een capaciteit van 26,5 kWh beschikt de elektrisch aangedreven Octavia Combi over een rijbereik van 160 km. Volgens Skoda volstaat dat voor de meeste pendelaars in Europa, ongeveer de helft van de actieve bevolking gebruikt voor de verplaatsing van en naar het werk een auto. Nog eens de helft daarvan legt daarbij een traject van minder dan 10 km af. De autonomie van 160 km volstaat dus ruimschoots om zich ook na de werkuren nog te verplaatsen.

Sportief is de Octavia Green-E-Line uiteraard niet, met een sprint van 0 naar 100 km/u in 12 seconden en een begrensde topsnelheid van 135 km/u zal hij zelden door de politie geflitst worden. Binnenin is de Octavia Green-E-Line extra uitgerust met onder andere LED-lampjes om energie te besparen, een panoramisch dak dat voorzien is van zonnepanelen om energie op te wekken en een boordcomputer die alle nodige informatie weergeeft in de plaats van een toerenteller. Skoda wil het model nu verder ontwikkelen door een testvloot op te starten in reëel verkeer, de verkregen informatie zal helpen om het onderzoek naar dagelijkse bruikbaarheid, betrouwbaarheid en betaalbaarheid versnellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...