Parijs ’10: Renault DeZir

Renault DeZir
Renault droomt luidop van een milieuvriendelijke sportwagen en doet dat in de vorm van de Renault DeZir.

De Renault DeZir is een tweezitter met 21″ velgen en deuren die elk in een andere richting openen. Hij hangt laag tegen de grond en kent een gestroomlijnd design. Het zicht naar achter is zodanig slecht dat het vervangen werd door twee camera’s. Niet direct dingen die je van een Renault zou verwachten dus. Aan de binnenkant zien we een glanzend interieur. De stoelen lijken samen te vloeien met de middenconsole en zowel het instrumentenpaneel als het entertainmentsysteem ogen uiterst modern.

De DeZir wordt door een elektromotor aangedreven die 150 pk en 226 Nm genereert. Dankzij zijn beperkte gewicht van 830 kg accelereert hij naar 100 km/u vanuit stilstand in 5 seconden. De batterij kan met behulp van 400V voor 80% opgeladen worden in slechts 20 minuten. Aan het gewone stopcontact duurt opladen 8 uur… Je kan de batterijen wel gemakkelijk vervangen, dus wie een paar extra batterijen steeds opgeladen bijhoudt, kan op die manier elektrisch blijven rondtuffen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...