Parijs ’10: Peugeot 508

Peugeot 508
Peugeot stelt haar nieuwe vlaggenschip, de Peugeot 508 voor op het autosalon van Parijs.

Het design kadert duidelijk in de nieuwe designrichting van het Franse merk en vertoont niet alleen tekenen van de 5 by Peugeot conceptwagen, maar heeft hier en daar ook trekken gekregen van het sportieve concept, de Peugeot SR1. De Peugeot 508 zal beschikbaar zijn met twee carrosserievarianten, een sedan en een break.

Onder de motorkap zullen er onder meer milieuvriendelijke e-HDi-motoren liggen, die dankzij een geavanceerd start/stop-systeem behoorlijk wat brandstof besparen. Er komt een HYBRID4-variant die over wel 200 pk zou beschikken, maar toch 99 gram CO2 per km zou uitstoten.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Parijs ’10: Peugeot 508"

  1. Kristof L 30-09-2010 om 13:22

    Deze vind ik dan weer mooier op de persfoto’s. Waarschijnlijk omdat de foto van de voorkant van laag bij de grond getrokken is en daardoor krijg je toch weer die ‘grote muil’. Ik mis ook wel ergens een breeklijn in’t koetswerk, zeker naar de achterkant toe. Het is allemaal zo netjes afgerond.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...