Parijs ’10: nieuwe Citroen C4

Citroen C4
Citroën vernieuwde de Citroën C4 onlangs en promoot die direct in thuisland Frankrijk, op het Parijse autosalon.

De looks werden hertekend, maar zijn alles behalve drastisch. Die drastische looks zijn voorbestemd voor de premium-telg van de C4-familie, de DS4. Aan de binnenkant is het stuur met vaste kern uit de vorige generatie verdwenen en heeft het instrumentenpaneel trekjes overgenomen van de Citroën C5.

Onder de motorkap veranderde in vergelijking met de vorige generatie niet al te veel. Er is wel een nieuwe motorvariant gekomen die slechts 99 gram CO2 uitstoot per km. Dit kon onder meer gerealiseerd worden dankzij banden met een lagere rolweerstand en een start/stop-systeem. Al deze technologieën op een dieselmotor worden door Citroën samengevat onder de noemer ‘e-HDi’.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Parijs ’10: nieuwe Citroën C4"

 1. Kristof L 30-09-2010 om 17:52

  Aaiaai! Mooie auto… maar dat dashboard?? Dat scherm (gps?) in de middenconsole zit veel te diep. Het lijkt alsof die er achteraf is ingebouwd, op een slechte manier dan nog. Ook die ventilatierooster in’t midden is totaal niet symmetrisch, totaal scheef, terwijl de rest van de middenconsole zo goed als perfect symmetrisch is.
  Dan hadden ze dat scherm toch beter uit het dashboard laten schuiven bovenaan. De andere knoppen wat meer naar boven en een extra opbergvakje onderaan.

 2. Koen 02-10-2010 om 13:58

  Vooraan lijkt hij te sterk op de Audi A1, en de achterkant is helemaal Opel Astra.
  Een gemiste kans na de geslaagde concept.

 3. MRM 02-10-2010 om 14:20

  Had er op de persfoto’s wat moeite mee, maar nu ik hem in het echt gezien heb, vind ik hem wel een stuk mooier.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...