Parijs ’10: Lamborghini Sesto Elemento Concept

Lamborghini Sesto Elemento concept
Lamborghini toont haar kunnen met de Lamborghini Sesto Elemento Concept. Het gaat hier over een concept dat zo goed als volledig uit koolstofvezel is opgebouwd.

De wagen is dan ook uiterst licht en toont direct welke weg Lamborghini in de toekomst wil bewandelen. Lamborghini vindt namelijk dat kracht niet alles betekent voor een sportwagen, maar dat ook een beperkt gewicht enorm veel bijdraagt, niet alleen aan de prestaties in een rechte lijn, maar ook op gebied van bochtenwerk.

De wagen weegt slechts 999 kilogram, meer een statement dan een zuiver gewichtscijfer. Onder de motorkap schuilt een V10-motor die zorgt voor 570 pk, 540 Nm en een topsnelheid van meer dan 300 km/u en een sprint van nul naar honderd in slechts 2,5 seconden. Gewichtsbesparing lijkt haar vruchten af te werpen!

Het interieur oogt op zijn minst gezegd speciaal. Ondanks het feit dat er weinig materialen gebruikt zijn, kunnen we het ontwerp toch niet direct minimalistisch noemen. De binnenkant lijkt minstens even explosief als de buitenkant van deze lichtgewicht racer, waarbij elke pk slechts 1,75 kg moet meezeulen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...