Parijs ’10: Audi A7 Sportback

Parijs 2010 Audi A7 Sportback
Voor Audi is de A7 Sportback de ster van het autosalon van Parijs, de A7 moet het de CLS moeilijk maken.

De Audi A7 Sportback combineert volgens Audi het beste van drie werelden: hij is namelijk zo sportief als een Coupé, comfortabel als een Sedan en praktisch als een Break. Of dat effectief het geval is zullen we later wel te horen krijgen. De A7 Sportback bouwt verder op de A5 Sportback en heeft dan ook veel visuele gelijkenissen. De Audi A7 Sportback is 4,97 meter lag, 1,91 meter breed en amper 1,42 meter hoog. Zijn lange motorkap, lange wielbasis en korte overhang gecombineerd met sportieve C-pilaren zorgen ervoor dat de wagen een zeer dynamische look krijgt.

Het interieur werd met extra veel oog voor detail ontworpen. De A7 Sportback zou op het niveau van de Audi A8 moeten staan en krijgt optioneel massagestoelen en sfeerverlichting. De A7 Sportback wordt ook uitgerust met het geavanceerde MMI systeem, dat zowel de media als het navigatiesysteem kan combineren via een centrale draai/drukknop. Optioneel wordt de A7 Sportback zelfs uitgerust met een Head-Up display dat belangrijke informatie op de voorruit projecteert. Als laatste valt ook de kofferruimte van de A7 Sportback niet te onderschatten, standaard is er plaats voor 535 liter terwijl je met de achterbank neergeklapt tot 1.390 liter kan vervoeren.

Onder de motorkap kan er bij de start gekozen worden tussen vier verschillende V6 motoren: twee diesels en twee benzines, met vermogens tussen 204 en 300 pk. Aan diezelzijde zijn er twee versies van de 3.0 TDI beschikbaar. Instappen doe je met de 3.0 TDI Multitronic met 204 pk en een uitzonderlijk laag verbruik van 5,3 liter/100 km (139 gram CO2/km). De krachtigere 3.0 TDI beschikt over 245 pk en wordt standaard gekoppeld aan een S Tronic automaat en Quattro vierwielaandrijving. Hiermee sprint de A7 Sportback van 0 naar 100 km/u in 6,5 seconden terwijl het verbruik op 6 liter/100 km blijft steken. Langs benzinezijde kan er gekozen worden tussen de 2.8 FSI en de 3.0 TFSI, deze beschikken respectievelijk over 204 en 300 pk. Met de 2.8 FSI sprint de A7 Sportback van 0 naar 100 km/u in 8,3 seconden, met de 3.0 TFSI gebeurt hetzelfde in 5,6 seconden. Het verbruik blijft ook hier relatief beperkt, de 2.8 FSI heeft genoeg met 8 liter/100 km, de 3.0 TFSI met 8,2 liter/100 km. Alle motoren krijgen standaard een start-stop systeem.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...